TiDeNs TegN


NB. Posts in this blog will be converted to PDF after a set time, for the sake of accessibility.

OBS: INDLÆG I DENNE BLOG BLIVER AF OVESKUELIGHEDS HENSYN EFTER ET STYKKE TID KONVERTERET. LÆSES HEREFTER I PDF FORMAT.

Motiverne for mine indlæg her er ædle og bygger på personlige erfaringer. Humor og sund indignation skal være mine pejlemærker. Verden er af lave som man siger. Landets vise fædre piller i deres uforstand ved alt i disse tider. Folket har mistet tilliden til dem og magten i alle dens afskygninger.

Her er Sætlisten hvis I står og mangler en: – (tilføjet 14. sept. 2018)

Sætlisten

Skeletons from The Closet – (tilføjet 3. dec. 2017)

Copenhagen Royals er et magisk ensemble. Det startede med en session hvor vi mødte op, helt blanke. Ingen forberedelser. Temaer uden færdige tekster, et par traditionals og et par flasker dårlig hvidvin. En toneart, en der tæller for og akkordskift via signaler. Alt var som det plejer og titlen på albummet blev ”The Skeleton Crew”, hvilket, som enhver god navigatør ved, er det mindst tænkelige mandskab der skal til, for at sejle en Tremaster. Hør hvordan. First take før redigering:

Jeg troede at jeg havde sagt hvad jeg skulle om mine erfaringer med foreningslivet indtil jeg fandt noget som jeg lykkeligt havde glemt, men ak. Der er åbenbart altid Skeletter i Skabet. Jeg havde glemt, at jeg på et tidspunkt var blevet truet med et sagsanlæg, hvis jeg nogensinde, på nogen måde offentliggjorde følgende essay:

Stemmen i mørket

Denne trussel spøger i en henvendelse til Advokatrådet. Det er artig læsning:

Til Advokatsamfundet

Ahlefeldt & Nansen – (tilføjet 14. okt. 2017)

Markante deltagere i Stormen på København er hovedpersoner i denne lille historie. Gaderne omkring voldanlægget i Ørstedsparken (ikke HC, men dem begge) er opkaldt efter disse helte og giver nogle af dem en stemme.

Jeg var på det tidspunkt som mange andre blevet kastet ud i de evindelige krav om aktivering. Jeg var i samme båd som andre kunstnere af forskellig observans, som ikke kunne præstere en indtægt der berettigede til understøttelse, selv om guderne skal vide at vi havde timerne.

Arbejdsformidlingen, en misvisende titel på et system, – hvis formål, af sparehensyn, var at sende aktive folk på bistand, – forlangte at jeg arbejdede for min understøttelse.

Jeg fik et jobnummer i Medborgehuset ”Hønen” , den gamle Sporvognsremise i Ahlefeldtsgade. Fysisk havde de ikke plads til mig derinde, men min ven Peder Steffensen, daglig leder i Medborgerhuset ”Pilegården” i Brønshøj, tilbød at huse mig dér.

Peter mente nok at jeg kunne stable et relevant projekt på benene. Han vidste at jeg sjældent var rådvild, så det var helt op til mig at bidrage med indholdet.

De svenske styrker, der forberedte Stormen på København tidligt i Februar 1659, havde slået lejr i Brønshøj. 50. 000 soldater plus trosset skabte deres egen bydel herude og man navngav den Karlsstad. Her forberedte de Stormen på Voldanlægget på Nørre Vold og Christianshavn bl.a.

At lave en kobling mellem kvarteret omkring Nørre Vold og Brønshøj var en indlysende mulighed, men hvad skulle den bruges til? Formålet, som I ved, dét der plejer at give projektmagere visse hovedbrud.

Nansensgade var af uransaglige årsager blevet et hipt sted at bo og tiltrak igen små næringsdrivende, der åbnede i kælderforretningerne og lukkede med korte intervaller. Der var potentielle købere nok i gaden, men de lokale ville ikke betale prisen, selv om de var overkommelige og varerne af en art der netop tiltalte unge hippe købere.

FORMÅLET?                                                                                                                                   Ja, formålet måtte være at markedsføre Gaden. Tænk at kunne flytte ind i kvarter, hvor der lå en gratis lille pamflet om kvarterets historie, betalt via bidrag fra de næringsdrivende. Ikke som et salgsfremstød, annoncering eller en tilbudsavis, men omhandlende deres historie, formål og filosofi.

Sådan en lavede jeg, men interessen var ikke overvældende og jeg lagde den fladt ned. Der var ikke en fælles instans, en handelsforening der repræsenterede hele Gaden, Kvarteret eller lign. man kunne henvende sig til. Det var min tid desværre ikke til, men her er skitsen til historen. Jeg har ikke revideret den siden, så måske er der et par slåfejl og noget:

Ahlefeldt og Nansen

Jeg ved ikke i hvilken kategori denne lille historie hører til på denne hjemmeside så den havner her, ligesom jeg selv, uden for kategori. Vi er alle på Herrens Mark fra tid til anden. Indsat i det Herrens År ( 2017 d.7. Okt):

På Herrens Mark

De glemte at GOOGLE mig  (Den 23 Sept. 2017);

Et uddrag fra “Billeder fra Vesterbro & Omegn”. Ach du Lieber.

De glemte at Google mig

Endnu et blik ind i Fremtiden (Den 30 Juli 2017):

HYPERLOOP DE LOOP

En Splint af Fremtiden (Den 12. Juni 2017):

Livet må leves forlæns men forstås baglæns

MAGTFULDKOMMENHEDENS PYRAMIDE:

Hvor den lovgivende, dømmende og udøvende magt er samlet på få magtfuldkomne hænder i tre lag. Det er et tidens tegn at alle magtfuldkomne i denne fødekæde, på et hvilket som helst trin i Pyramiden, let fristes over evne:

DEMOKRATIETS TREDELING

Historien slutter:

Ja men ikke her. Over hele verden stormer populisterne frem. Jeg har givet et bud på hvorfor og moret mig undervejs. Integritet er en mangelvare og kan købes for Usselt Mammon. Over 1200 0mennesker har på kort tid vist en eller anden form for interesse for denne blog. Det er der måske god grund til . Nedenfor vil jeg holde mig til generelle betragtninger, som ikke er møntet på nogen bestemt person eller flere:

Historien slutter

Ingen skal sige at de ikke var advaret:

Her et Essay bragt i et par Dagblade (her uredigeret). Inspireret af Kenn Lendings udspil: “Still Payin’ Dues”.

På Demokratiets Slagmark

Er der en sagfører der ikke har RENT MEL I POSEN? Følgnede sendt ved min udtræden som medlem af Dansk Musiker Forbund. Læs videre her:

Fra Herodes til Pilatus

Jeg har intet at gøre i en organisation, der ikke evner at tage sig af deres egne. Og jeg ønsker ikke et medlemskab af en organisation der ikke magter at tage en konfrontation med en lønnet juridisk rådgiver, der efter al sandsynlighed har arbejdet til skade for min virksomhed / indtjening, både som komponist, musiker, og projektmager. De i “Fra Herodes Til Pilatus” omtalte organisationer er  netop sat i verden for at beskytte sine medlemmer og tage en konfrontation, der hvor der er den mindste mistanke om urent trav.

PS: Jeg er ikke mere medlem af de omtalte organisationer der beskriver i “Herodes…

Man kan undre sig over hvorfor det går så galt:

I Tusmørkelandet


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *