Manden


 Manden – et kort Resume

I 60’erne: En meget ung pioner i dansk rock, de ngang man kaldte rhythm & blues for “pigråd”, bl.a. med gruppen “Section”. Stax & Detroit lyden var årsagen til at gruppen udvidede og ændrede navn til “Drugstore”, som et af de første forsøg på soul – baseret Big Band musik herhjemme. Med et halvt øje til den engelske musikscene: ZOOT MONEY – GRAHAM BOND og den mere jazzede side af MANFRED MANN m.fl. “Big band” lyden blev senere en hip ting. Bl.a. Peter Belli & Rock Nalle eksperimenterde med større ensembler.

I 70’erne: Folk-singer omkring “I Mikroskopet” – den legendariske folk -klub i København. Guthre – Leadbelly – Mahalia Jackson – Pearl Bailey – New Orleans Jazz og Blues m.m. var altid på grammofonen i hjemmet, og folk -music var ikke fremmed for “Biceps”, der allerede her lagde grunden til et omfattende solorepertoire.

I de sene halv-fjerdsere: Næsten uden arbejde, som frontfigur i det legendariske “Buffalo”, da country -musik blev regnet for reaktionær og dårlig smag.

Blues boomet i 80’erne: Som grundlægger af “Big Mama” i 77, var “Biceps” med til at skabe et af periodens mest effektive bluesbaserede rockbands. Bandet blev en model for et utal af rockbaserede bluesbands. Tiden efter opløsningen af Big Mama (1984) markerede en tilbagevenden til rødderne, solo-optræden og eksperimenter med mindre ensembler.

SOLO IGEN: I 1984 genoptog “Biceps” en karriere som solo-performer med et omfattenderepertoire. I den egenskab er han stadig den mest benyttede danske solo -act på festivaller i ind og udland.

1990: Udgivelsen af “LIMBO STATION” markerede en tilbagevenden til den elektriske bandform.

1995: “Årets Blues Musiker”

For mere info 1995 til dato se “DISKOGRAFI”